Idea Intiaan lähdöstä sai alkunsa viime keväänä, kun koulu ilmoitti aloittavansa yhteistyön Bangaloren yliopiston kanssa. Olin alunperin ajatellut lähteä Afrikkaan, mutta Intia tuntui jotenkin miellyttävämmältä ja eksoottisemmalta vaihtoehdolta. Ilmoitin asiaa järjestävälle taholle, että olisin kiinnostunut reissusta. Intia-info kuitenkin venyi tämän lukukauden alkuun, johtuen maan verkkaisesta asioidenkäsittelyprosesseista. Olin kuitenkin valmis lähtöön, näinkin nopealla varoitusajalla.

Infotilaisuuteen tuli minun lisäkseni vain kaksi neitoa, joten me kaikki kolme saimme mahdollisuuden lähteä reissuun.Seuraavaksi oli vuorossa oppiaineiden järjestely. Jouduin vaihtamaan molemmat sivuaineeni (Mielenterveys, Kriisi-ja poikkeusolot) ja ottamaan tilalle kuntouttavan sekä päihdetyön. Ruotsin opinnot jouduin siirtämään tähän syksyyn. Harjoittelupaikat ovat alustavasti sovittu. Kuntouttavan suoritan avoterveydenhuollossa, päihteet jollain klinikalla ja johtajuus hoitotyössä-kurssin menen suorittamaan mielenterveyspuolen hallintoon. Näin siis alustavasti. We´ll see...

Itse vaihtoa ajatellen suoritettavia hommia tuli listalle mukavasti. Ensinnäkin täytin varmaan kymmenkunta hakulomaketta, englanniksi. Tämän jälkeen alkoi rokotusten arvonta. Polio ja jäykkis sekä hepatiit löytyvät, eli jäljelle jäi japskien aivokuume, lavantauti, kolera sekä malaria. Näitten hinnaksi tuli mukavat 250 euroa, joka ei kuitenkaan ole paljoa, jos kyseessä on oma henki. Koulu onneksi kustantaa kuitista 150 euroa. Japskien aivokuume on näistä rokotteista hintavin (108e) ja sen saamiseksi elimistöön joutuu piikitettäväksi kolme kertaa.

Meitä Intiaan lähteviä helpottaa paikan päällä jo oleva HAMK:in opettaja. Hän on asustellut siellä jo useamman kuukauden ja järjestänyt tätä vaihtoonpääsemistä. Eli apu on siis lähellä jos hätä on suurin.