Huh huh. Olihan ohjelmaa. Aamulla kouluun jooga-aiheiselle luennolle. Harjoteltiin oikeaoppista hengitystä ym. Saatiin kutsu joogakurssille joogayliopistoon :-)

Seuraava luento käsitteli vierasmaalaisen, eri kulttuurista olevan kohtaamista hoitotyössä. Oli ihan asiallinen, vaikka itseään toistava luennoitsija.

Tämän jälkeen yks meitin paikallisista opiskelijatovereista pyysi meitä äijiä mukaansa syömään. Mentiin koulun hostellin ruokalaan, josta meitin ei tarvinu maksaa mitään. Ruokapaikka oli sellanen, että jos tästä ei vatsaongelmia, niin ei mistään. Tulipahan syötyä.

Seuraavan luennon aikana alkoi vatsa turvota.Itse luento oli mielestäni kiinnostava, mutta papparaisen englannista oli vaikea saada selvää, koska ikä alkoi viemään hänestä voittoa. Luento käsitteli sairaanhoitokultuuria sekä niiden vertailua USA:n ja Intian välillä. Luennoitsija puhui myös ns. kulttuurin pimeistä puolista. Tiesitkö että Intiassa löytyy jengii ketkä murtavat kookospähkinöitä päällään helpottaakseen sairauksiaan. Tiesitkö että Intiasta löytyy jengii ketkä kävelevät hehkuvilla hiilillä parantaakseen muiden ihmisten oloa.

Koulusta päästyämme meitillä oli puoltoista tuntia aikaa valmistautua suurlähettilään tapaamiseen. Itellä oli vatta ihan turvoksissa ja kuume nousussa. Nappasin parasetamolia ja aloin valmistautumaan. Kauluspaita ja suorat housut päälle ja koulubussin kyytiin (olimme siis varanneet koulubussin käyttöömme illaksi). Hotelli mihin menimme oli hienoin missä olen ikinä käynyt. Meidät saateltiin yksityiskabinettiin, jossa suurlähettiläs vaimoineen otti meidät vastaan. Paikalla oli suomalaista porukkaa eri firmoista. Itellä ei ollut hirveesti energiaa small talkkiin, mutta tulipahan muutama sana vaihdettua suurlähettilään ja konsulin kanssa. Tarjoilut olivat loistavat. Paljon erilaista pikkupurtavaa ja juotavaa niin paljon kuin ehti nauttimaan. Itse join yhden oluen sekä vettä ja mehua. Ei vaan maistunut, koska olo oli aikamoisen heikko. Onneksi muu porukka otti sitten miunkin puolesta, ja meno oli paluumatkalla sen mukaista :-)

Kokemus oli hieno ja voisin mennä toistekkin :-)