Eilisilta tuli tapeltua läppärin kanssa ja vähän tänäänkin...Kiva nähdä kauan kone kestää..

No, tänään oli viimeinen workshop-päivä koululla. Meitin porukka piti puolestaan luentoja suomalaisuudesta ja meidän tavoistamme, yhteiskunnasta ja koulutusjärjestelmä. Kylmä tosiasia on, että Suomen ja Intian kulttuurit poikkeavat toisistaan ihan mielettömästi. Oli jotenkin terapeuttista kuunnella Intialaisten hämmästyneitä ääniä ja naurahduksia, kun laitettiin tulemaan faktaa suomalaisten meiningistä. Tunsipa myös jnk verran ylpeyttä omasta kotimaastani. Uskon, että monelle intialaiselle opiskelijalle tällaisen, ehkä "järkevämmän" maailman avautuminen tuotti jonkinasteisen kulttuurishokin. Meidän monikulttuurisessa ryhmässä on myös Amerikasta Intiaan tullut opiskelija, joka omin sanoin nautti suuresti meidän esityksestä ja olimme hänelle kuin " raikas tuulahdus ilmaa ". Hän on opiskellut Intiassa jo pari vuotta sairaanhoitajaksi ja inhoaa koko maata :-D

Meitin luentojen jälkeen eräs koulun professori tuli höpöttelemään positiivisuudesta ja iloisista ajatuksista ja teimme myös hänen ohjauksellaan itsearviointia. Lopuksi oli vaihteeksi juhlallisuudet, jossa palkittiin kaikki workshoppeihin osallistuneet.

Ostin myös pari kirjaa. Toinen kertoo tunteiden hallinnasta ja toinen Intialaisten vanhoista uskomuksista ja myyteistä, sekä niiden hoidosta.

Huomenna olis tarkoitus lähteä lintuja pongailemaan.

Ja lopuksi pieni kevennys meikäläisen ja paikallisten kokoerosta: