Aamulla heräiltiin yhdeksän aikoihin ja tarkoitus oli suunnistaa kohti Singapore Zoo:ta. Aamiaispöydässä peloteltiin suomalaisia Intia-kokemuksillamme. Ulkonakin alkoi sopivasti satamaan juuri lähdön kynnyksellä, mutta eipä tuo tippa tapa.

Suunnistimme metroasemalle ja lähdimme kohti zoo:ta. Aluksi jäimme pois väärällä asemalla, mutta eipä tuo haitannut, koska löysimme sieltä leipomon, josta ostin nakkiveneen ja broilerileivoksen. Riikka osti myös nakkiveneen ja Paula osti merileväkalaburgerin. Oli aika nam.Oikeelle asemalle päästyämme suunnistimme linkkuasemalle ja hyppäsimme bussiin jonka päätepysäkki oli zoo.

Singapore Zoo on yksi maailman parhaimmista eläintarhoista ja se kyllä näkyi. Tämä paikka on siis rakennettu viidakkoon, jolloin se tarjoaa eläimille parhaat mahdolliset elinolosuhteet. Ihan mieletön paikka ja siis ehdottomasti kokemisen arvoinen. Ainoastaan vaaralliset eläimet ovat lasin takana tai sitten niiden olinpaikan ympärille on kaivettu vallihauta. Esimerkiksi osa apinoista oli vapaina kävelypolkujen sivuilla, eli periaatteessa pystyit olemaan metrin päässä apinasta ilman mitään suojaverkkoa/lasia. Eläintarhaan oli myös kasvatettu mahdollisimman autenttinen viidakko, joka ympärillä oli laaja kupumainen suojaverkko. Meidän kävelyreitti meni sen viidakon sisällä eläinten seassa. Reitin varrella oli myös koroke, jossa pääsi puiden korkeuteen katsomaan eläinten touhua. Itse katselin ison lepakon ruokailua puolen metrin päässä naamastani. Näimme samalta etäisyydeltä myös laiskiaisen. Paula ja Riikka pääsi muuten vihdoinkin selkään, siis norsun. Tämä on sellainen paikka missä menee kevyesti aikaa aamusta iltaan.

Eläintarhassa kävijät saivat alennuslipukkeen erääseen hierontapaikkaan, joka on zoon vieressä. Tarjolla oli normaalia niskahierontaa sekä erikoisuutena kalahierontaa. Me emme voineet vastustaa kiusasta joten menimme sinne. Itse otin 20 minuutin niskahieronnan ja 10 minuutin kalahieronnan. Kalahieronnassa on kolme erikokoista kalavaihtoehtoa. Me otimme ne isoimmat kalat. Homman nimi on se, että ensin sun jalat pestään ja sen jälkeen menet istumaan hoitoakvaarion eteen ja työnnät jalkasi veteen. Akvaariossa on satoja kaloja ja ne hyökkäävät sun jalkojesi kimppuun ja alkavat syömään kuollutta kudosta. Se kutittaa niin perkuleesti, mutta loppujen lopuksi tuntuu miellyttävältä. Terveysvaikutuksia ovat mm. rentouttaa, helpottaa psoriaksista, vaalentaa arpia, pehmentää ihoa yms. Itellä ainakin lähti karvat jaloista. Tätä kalahierontaa ei voi verrata tuntemuksena oikein mihinkään. Niskahieronta oli myös oikein mukavaa.

Niin joo, unohdin mainita että tämä meitin hostelli on Singaporen Little Indiassa, joten emme siis vieläkään päässeet kokonaan eroon viiksistä. Tulimme bussilla ydinkeskustan läpi Little Indiaan ja siinä vaiheessa kun ekat viiksekkäät katukaupustelijat tulivat lähietäisyydelle, alkoi Riikalla niskat nykimään. No, onneksi olimme lähellä omia nurkkiamme.

Ennen hostelliin menoa poikkesimme paikalliseen karaoke baariin oluelle. Oli ihan jännä kokemus ryystää olut pienessä Singaporelaisessa karaokepubissa. Paikallinen musiikki on kyllä loppujen lopuksi ihan kivaa kuunneltavaa.

Kiva kaupunki!

Huomenna on tarkoitus lähteä Tiomania kohti. Siellä saarella ei kait pahemmin nettiyhteyksiä löydy, joten saattaa parin viikon tauko tulla kirjoitteluun. Puhelimella tavoittaa huomeniltana, koska nyt siitä on akku lopussa ja tässä meitin hostellissa ei ole liikaa noita pistorasioita, eikä meillä ole myöskään liikaa adaptereita.