Eilen lähdettiin pois Intiasta. Meillä oli kyyti lentokentälle ja matka sujui kivuttomasti. Lähtöselvitys meni mun osalta kivuttomasti, vaikka olikin ylikuormaa laukussa kilon verran. Riikalla ja Paulalla meni ylikuormaa useita kiloja, ja he joutuivatkin makseleen ylimääräistä.

Lentokoneeseen päästyäni tuli lentoemäntä kyseleen, että haluaisinko vaihtaa paikkaa, koska hätäuloskäyntien kohdalle tarvitaan miesvoimaa oven irrottamiseen jos onnettomuus tapahtuu. Minähän suostuin ja jalkatila lisääntyi mukavasti, koska uloskäyntien kohdalla tarvitaan enemmän tilaa. Riikka ja Paulakin pääsivät vielä mun viereen, niin mikäs siinä ollessa.

Singaporen lenttokenttä oli kiva. Eka passintarkistaja kehui passikuvaa ja tarjosi karkkia. Ihan mukavaa meininkiä. Muutenkin lentokentän työntekijät olivat todella avuliaita. Saimme hommattua meille buusikyydin hostellille. Kun bussi pysähtyi, aloimme ihmetteleen, että missä se mesta on. Lopulta löysimme yksinäisen oven missä luki majapaikkamme nimi. Painoimme ovikelloa ja oven tulee avaamaan juuri heränneen näköinen nätti nainen. Meidän sisäänkirjautuminen on vasta parin tunnin päästä, joten lähdemme viereiseen mäkkiin syömään. Samassa rakennuksesa on myös isohko ruokakauppa, johon tutustuimme. Itse meinasin ratketa riemusta kun näin kaupan hyllyllä Guinness-olutta. Pakkohan sitä oli ostaa. Ostin myös ison joukon erilaisia tölkkijuomia, joihin lukeutui nippu erilaisia yrttiteetuotteita ja linnunpesäjuomaa.

Hostellissa asusteli iso nippu muitakin suomalaisia reppumatkaajia. Vaihdeltiin kuulumisia. Lopulta saimme huoneen itsellemme. Jokainen meistä repesi vuoron perään nähtyämme majoitustilat. Huoneessa on kaksi kerrossänkyä, se on ikkunaton ja meidän kamat vie jäljelle jäävästä lattiatilasta puolet, niin hyvä kun me kolme mahdutaan samaan aikaan sisälle huoneeseen. Tämä on varmaan kooltaan joku puolet laivanhytistä. Ja vessat ja suihkut ovat käytävällä yleisessä käytössä. Noh, kokemus tämäkin.

Vedettiin muutaman tunnin unet ja lähedettiin tutustumaan kaupunkiin(valtioon). Tämä Singapore on ihan kuin tulevaisuuden kaupunki. Isoja pilvenpiirtäjiä ja kauniita puistoja. Liikenneruuhkia ei ole. Ilma on puhdasta ja ilmankosteus ihan mieletön. On siis tosi miellyttävää hengittää. Roskia ei ole missään ja kaikki on viimeisen päälle järjestyksessä. Tuntuu kuin tämä kaupunki olisi kone. Ihmiset puketuvat viimeisen päälle ja itse olen ehdottoman otettu paikallisesta naiskauneudesta.

Me lähdimme ajelemaan metrolla kohti ydinkeskustaa ja päädyimme isolle ostoskeskukselle, jossa oli sitten ihan kaikki brändit edustettuina. Kävimme safkaan siellä ja vedin elämäni parhaat friteeratut mustekalat. Tämän jälkeen lähdimme kohti 165 metriä korkeata maailmanpyörää. Ilta alkoi jo pimeneen ja kun menimme pyörään, näimme kapungin hämärässä. Näky oli kyllä aikamoisen hypnoottinen. Mieletön määrä valoja pimeyden keskellä.

On tämä Singapore kuin taivas verrattuna Bangaloreen. Täällä pystyy hengittämään, kaikki toimii, kaupasta saa paljon erilaisia tuotteita ja täältä saa muutakin kuin kananlihaa (nautaa ja possua prkl!)

Olen tällä hetkellä aika myyty.