Aamulla lähdettiin kahdeksan aikoihin kylälle. Perille päästyämme lähdimme istuttelemaan puiden taimia. Itsekin tartuin jälleen hakun varteen. Poikkesimme myös paikallisen kasvattamassa puistossa.

Tästä jatkoimme matkaa kohti sitä huonompien olosuhteiden osaa kylästä, eli ns. "oikeaa Intiaa". Matkan varrella kuljimme jumalattoman kokoisen puun ohitse. Puun ympärille oli rakennettu alttari, jossa kylän neuvosto ratkaisee kylän asioita ja ongelmia. Jos homma ei tässä paikassa selviä, niin vasta silloin varaudutaan oikeaan oikeudenkäyntiin.

"Rular area" eli kylän köyhempien alue oli todella mielenkiintoista katsottavaa. Vierailimme ihmisten kodeissa ja saimme nähdä erittäin haastavia olosuhteita, ainakin länsimaalaiselle. Näköjään se riittää, että on katto pään päällä.

Keittiö:

Olohuone:

Pesutilat:

Kylässä ollessamme erilaisten hajujen määrä saavutti sieraimemme. Yleisesti ottaen hajuna oli eläimen lanta, mutta taloihin mennessämme tuoksu muuttui miedon savuiseksi, jossa mukana oli mausteiden tuoksua. Itse koin sen jollain tapaa miellyttävän rauhoittavana. Asukkaat ottivat meidät mielellään vierailulle ja antoivat kuvata kotiaan. Kuinkahan Suomessa... Eräässä asunnossa meille tarjottiin taateleita ja jotain makeaa kastiketta säilykepurkista. Aluksi mietin että meneeköhän pakki sekaisin, mutta loppuajatukseksi jäi, että olikohan sillä talon isännällä edes varaa tarjota meille tuollaisia herkkuja.

Kyläilyn jälkeen meitin opiskelijaneidot olivat vääntäneet hyvät sapuskat, jotka vedettiin taas käsin.

Ruokailun jälkeen lähdimme tyttöjen kanssa antamaan terveyskasvatusta. Otimme tietyn osan kylästä ja kävimme ovelta ovelle pyytämässä asukkaita sovittuun paikkaan. Kun saimme jengin kasaan, meitin Intialaiset neitokollegat pitivät terveyskasvatusta omalla kielellään näyttäen kuvia itse tekemistään infotauluista. Aiheena olivat mm. käärmeenpuremat, rokotukset ja raskaus.

Tämän jälkeen lähdimme hotellille ja itse vääntäydyin safkan jälkeen tunniksi puntille.

Hajahuomioita:

Kun palaamme maalta kaupunkiin, saasteiden määrän ilmassa huomaa selkeästi. Hengitys muuttuu vaikeammiksi ja ilman haju muuttuu.

Paikalliset naisopiskelijat ottivat tänään paljon enmmän kontaktia kuin eilen. Taisivat tytöt ujostella..

Eläinten määrä muuttuu radikaalisti suuremmaksi siirrytäessä maalta kaupunkiin. Maalla näet oikeastaan koko ajan jonkun eläimen. Kissojen määrä on pieni.

Rular arealla televisiosta näkyy n. 50 kanavaa. Bangaloressa n. 200. Eli televisio on ehkäpä kodin tärkein "huonekalu". Lapset muuten nukkuvat rular arealla paljaalla lattialla ainakin osassa kodeista.

Viihdyn paremmin maalla kuin kaupungissa.