Aamulla heräilin puoli seitsemän aikoihin, koska bussikyyti projektikylään tulisi klo 7.30. No, bussi saapui tunnin myöhässä. Bussimatkalla näin ekaa kertaa elämässäni jengiä roikkumasta paikallisliikenteen bussin ulkopuolella, koska bussi oli niin täynnä. Huisinnäköistä touhua.

Kun viimein saavuimme kylään, niin seuraavana oli vuorossa kohtaus elokuvasta "Indiana Jones ja Tuomion Temppeli". Siis se kohtaus missä kaikki lapset ryntäävät koskemaan ja kättelemään hirveellä metelillä. Oli itse asiassa ihan hauskaa kätellä viittäkytä muksua. Eräs muksu sanoi mua Undertakeriksi (se vapaapainija). Koulun pihalla aloimme miesvoimin kaivamaan kuoppia istutuksia varten. Lämminhän siinä tuli.

Tästä me siirryttiin meidän Intialaisten naispuolisten kollegojen kämpille. Sekä mimmi että jätkäopiskelijat olivat vuokranneet ränsistyneen talon, jota remppasivat kolme kuukautta kestävän kyläprojektin ajan. Tyttöjen talo alkoi olla jo ihan hyvässä kuosissa, mutta poikien kämppä vasta alkutekijöissä. Tämän jälkeen lähdettiin banaaniviljelmälle, jossa kaivoimme ison kuopan sadeveden keräämistä varten.

Sitten olikin useamman tunnin tauko, jonka aikana ehdimme piipahtaa paikallisella lammella. Mieli teki uimaan, mutta veden väriä katsellessa mieli muuttui.

Opiskelijaneidot väänsi meille hyvät sapuskat, jotka syötiin tietysti sormin.

Tämän jälkeen odottelimme tervetulojuhlan alkamista. Paikalle saapui kylän johtohenkilöt sekä koulumme pääliköt. Luvassa oli paljon puheita kannadiksi (paikallisten kieli), lauluesityksiä sekä puiden istutukset. Lopulta pääsimme lähtemään hotellille joskus klo 18 jälkeen. Pitkä päivä.

Päivän aikana tuli keskusteltua paljon paikallisten opiskelijoiden kanssa. Intiassa sairaanhoitajan kuukausipalkka on n. 125 euroa. Ja se on kuulemma ihan ok. Ennen kuin intialainen alkaa seurustelemaan vakavasti, hänen täytyy suorittaa koulut loppuun sekä hankkia työpaikka. Muuten tulevan vaimon suku ei hyväksy sulhasta. Kun intialainen tekee sairaalaharjoittelua, niin työaika on about klo 7-13 jonka jälkeen syömään ja sitten kouluille luennoille. Koko opiskelu on aika paahtoa niillä verrattuna Suomeen.

Intialaiset mimmit on kyllä nättejä, perkule.