Keskiviikkona oli aikainen heratys, koska bussimme lahtisi aamuyhdeksalta kohti Mersingia, Malesiaa. Aluksi ajattelimme kantaa kamat bussiasemalle, mutta helle muutti mielemme ja suhasimme sinne taksilla. Bussilippujen osto sujui kivuttomasti, niin kuin oikeastaan kaikki Singaporessa. Bussi oli tilavin missa ikina olen ollut, joten matkan teko sujui leppoisasti. Rajanylitysmuodollisuudet eivat aiheuttaneet ongelmia.

Muutaman tunnin bussimatkan jalkeen loysimme itsemme Mersingista. Lahes saman tien matkatoimiston virkailija nappasi meidat toimistoonsa ja alkoi tekemaan suunnitelmia. Malesiassa sattui olemaan yleinen juhlapyha, joten emme saaneet Tiomanilta sita mestaa mita olimme suunnitelleet. Saimme kuitenkin aika kivat mestat merinakoalalla ja yksityisella rannalla. Mun kamppa maksoi kymmenen euroa paiva ja likkojen vahan enemman. Mulla ei siis ollut ilmastointia niin kuin heilla. Matkatoimiston virkailija hommas meille samalla lautta ja bussiliput takaisin Singaporeen. Oli kylla erittain loistavaa palvelua.

Lauttamatka sujui mukavasti, mutta jaimme vahingossa pois vaaralla laiturilla. No, ei muuta kuin soitto hotelliin ja veneella kampille. Menimme safkaan kun saimme kamat kamppiin. Ite vedin loistavaa grillattua mustekalaa. Uni tuli nopeasti moskiittoverkon laittamisen jalkeen.

Torstaina oli heraamisen jalkeen ensimmainen projekti edessa: Riippumaton kiinnittaminen terassille. Sen jalkeen otettiin likkojen kanssa venetaksi saaren isoimpaan kylaan. Menimme siis ostamaan verovapaita alkoholituotteita. Tuotteiden ostamisen jalkeen pulahdin mereen uimaan. Ranta oli taysin autio. Aika huikea fiilis. Sadekin yllatti uimarin, mutta eipa se tehnyt muuta kuin virkisti.

Kun likat ottivat venetaksin takaisin, niin ma lahdin kavelemaan rantaa pitkin takaisin. Kavelyreitit olivat hyvat, mutta siina vaiheessa kun lahdin ylittamaan Ayer Batang-kylan jalkeen tulevaa kukkulaa, alkoi hauska osuus. Betonitie loppui ja edessa oli viidakkopolku ja iso maki, jossa oli koydet roikkumassa kiipeilya varten. No ei muuta kuin kiipeileen marilla kivilla ja puunjuurilla. Oli ihan kiva kokemus ja kampille paastyani menin vaattet paalla suihkuun.

Tanaan lahdettiin Paulan kanssa tutustumaan Monkey Beachiin, joka on pieni ranta meidan hotellin nurkilla. Tamakin oli yllattaen taysin autio. Uimme rantaa pitkin useemman sata metria, ja tutkimme merenasukkaiden elamaa. Aurinko helotti taysilla ja turkoosin varisessa puhtaassa vedessa oli huikea olla. Tulihan sitten poltettua nahkakin huolella..

Tama paikka on jotain ihan kasittamatonta. Kampan edessa aukeaa turkoosi meri ja takana lapipaasematon viidakko. Saarella on aivan oma elain- ja kasvikuntansa ja se nakyy joka puolella. Tanaan kun Paulan kanssa kaveltiin rannalta hotellille, niin kaksi puoltoistametrista liskoa asteli vastaan. Ekana iltana kun soin meitin hotellin ravintolassa, niin katosta tippui lisko mun syliin. Rannan puissa majailee tuhatpaisia lepakkoparvia. Ja meri kuhisee elamaa.